Kinderwagen ergernissen: een top 10!

Kinderwagens op een rij

Als je wilt, kan je je overal aan ergeren. Iedereen heeft wel een top 10. En hoog op de ranglijst van ergernissen staan vaak de ‘moeders met kinderwagens’. Of vaders. Op een of andere manier vinden vooral mensen zonder (kleine) kinderen het nodig om mij persoonlijk aan te spreken op al die moeders die als gekken in de supermarkt iedereen tegen de enkels rijden. Of die opeens de straat oversteken, waarbij ze genoemde kinderwagen (met vermoedelijk baby aan boord) als schild voor zich uit steken. Of twee moeders met elk een kinderwagen, die in een winkel naast elkaar lopen en zo alles blokkeren.

Deze categorie moeders overschrijdt ook bij mij een irritatiegrens. Maar ik hoop zelf wat bewuster te rijden met de kinderwagen en mij niet asociaal te gedragen. Maar een beetje begrip voor een kinderwagenbestuurder kan ook geen kwaad. Want het is moeilijker dan het lijkt! Een simpel wandeltochtje van de voordeur naar de winkel en terug, doet soms de stoom uit mijn oren komen.

Ergernissen, een top 10:

1)      Hondenpoep. Lang niet altijd even zichtbaar tussen de sneeuw of de bladeren. Poep aan je schoen is vies, maar poep in een profielband van de kinderwagen is veel erger kan ik je vertellen. Voordat je dat eraf hebt…

2)      Stoepen die vol staan met her en der geparkeerde fietsen, brommers en vuilnisbakken waardoor je er niet langs kan en eerst persoonlijk elke vuilnisbak en fiets moet rechtzetten. Zo doe je een half uur over 50 meter.

3)      Smalle stoepen waar je met kinderwagen nauwelijks over kan rijden zonder klem te zitten tussen de gevel en een geparkeerde auto. En dan wordt je ook nog eens boos aangekeken door een tegenligger te voet. ‘Sorry, hoor. Weet u wat, ik rijd met mijn baby wel op straat tussen de auto’s. Loopt u maar op de stoep mevrouw/meneer met aktetas, druk bellend, die overduidelijk ergens zéér dringend naar toe moet’.

4)      Volgebouwde winkels, waar de voorraden op kratten in de winkel staan in plaats van in de schappen. En als je er langs probeert te komen, stort het halve winkelschap naar beneden.

5)      Bussen, waar je met wagen niet in mag. Wat stelt u dan voor, meneer de buschauffeur? Dat ik loop van Arnhem naar Oosterbeek?

6)      Bussen waar je niet in kan, omdat het gangpad zo smal is dat je er met de wagen niet door kan rijden. Hoog in de lucht optillen is de enige optie.

7)      Sneeuw! Niet om door te komen met kinderwagen. En het vegen van stoepjes is kennelijk uit de tijd, zelfs in het centrum van een dorp of stad waar alle winkels zijn. Dan maar online bestellen

8)      Winkels waar ze een lift hebben, maar die wordt ook gebruikt voor transport van voorraden. Dus je staat eindeloos te wachten met je kinderwagen bij de lift. Zoals bij de Hema.

9)      Winkels die de kinderproducten uitstallen op de eerste verdieping, maar waar helaas geen lift is om er te komen. En het is ook niet de bedoeling dat je dan je wagen maar onderaan de trap parkeert om met je kind op de arm naar boven te gaan.

10)   Musea waar je met een kinderwagen niet in mag. Je tas moet ook in het kluisje. Met een kinderwagen is dat wat lastiger. En wat doe je met de baby/peuter? Ook in het kluisje?

Kinderwagen

Zo. Dat moest ik even kwijt.

Advertenties

Een Reactie op “Kinderwagen ergernissen: een top 10!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s