Op zoek naar kabouters

Kabouter

Kleine R heeft vakantie. De meeste dagen moeten wij gewoon werken. Maar vrijdag waren we allemaal vrij. En waar ga je dan heen, wat is voor een 2-jarige en een 4-jarige leuk om te doen? Het valt mij op dat er eigenlijk weinig voor jonge kinderen is. De meeste musea, theatervoorstelling, bioscoopfilms en vakantieactiviteiten zijn leuk vanaf een jaar of 6.

We kunnen natuurlijk altijd gaan wandelen in het park. Of naar de dierentuin gaan. We hebben een abonnement, en dan is het niet zo erg als je maar een half dagje gaat. Maar Kleine M gaat bijna wekelijks met opa en oma. Dus vandaag liever iets anders. En ook liever geen indoorspeeltuin. Vast leuk voor kinderen, maar nogal een kwelling voor ouders. Na afloop hoor heb je een dag lang een piep in je oren. En je mag nooit zelf eten of drinken meenemen, nog geen flesje water. Dat staat me tegen.

De route

We kwamen uiteinlijk in Beek terecht, bij Nijmegen. Daar kan je de kabouterroute lopen. De route is voor 2 euro te koop bij de VVV of bij Hotel Restaurant ’t Spijker  in Beek. Het is een route van 2,5 kilometer door het bos. Een soort speurtocht. Overal staan kleine houten paddestoelen. En bij elke paddestoel is een kabouter te vinden. Kleine R rende vervooruit op zoek naar paddestoelen en kabouters. En bij elke paddestoel zei ze “Shht, stil zijn, anders verstoppen de kaboutertjes zich. Die zijn bang voor mensen, hoor”.

Paddestoel

Een mooie route door het bos, en in de VVV-folder staan naast een leuk verhaal over de kabouters, ook nog allerlei leuke weetjes over bomen. De route leidt naar de dikste boom van Nederland, De kabouterboom, van 450 jaar oud. We hebben ongeveer een uur gedaan over het lopen van de route. Precies goed. En na afloop kan je terecht bij ’t Spijker, voor wat te drinken of een kinderlunch. Je kan natuurlijk op een mooie dag prima in het bos picknicken. Halverwege de route staat een picknicktafeltje, met uitzicht op de Kabouterboom. Wij zijn niet gaan zitten. Kleine R zag de boom, riep “Ik zie de kabouterboom al” en sprintte vooruit. Met Kleine M op haar hielen, want die wil absoluut niet voor haar onder doen.

Kabouterboom

Kleine R is gek op speurtochten. Ik heb een sprookjesspeurtocht voor haar vierde verjaardag bedacht en dat was een groot succes. En de wandeling vond ze net zo leuk. Als ik heel kritisch ben, dan zou de informatie over de route op één punt aangepast kunnen worden. De route is door alle trappetjes namelijk niet geschikt voor wandelwagens, of rolstoelen. Met onze peuter van 2 was het best te doen. We hebben hem maar een klein stukje gedragen. En hij heeft het nu als maar over de ‘boutertjes’, dus ik geloof dat hij het ook wel naar zijn zin heeft gehad. Kortom, zoek je nog een leuk, betaalbaar uitje voor in de kerstvakantie? Dit is echt een aanrader. Ook leuk voor grotere kinderen!

Verstopte kabouter

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s