Het perfecte cadeau 3.0

Kleine R. houdt van roze, van knutselen, en van muziek en dansen. En vooral van roze. Daar heb ik helaas geen stem in. Ik heb nog geprobeerd om naast de wat zoete heldin Dora Pipi Langkous te introduceren. Dat is (nog) niet gelukt. Kleine M is nog geen 3, maar ik weet nu al dat hij heel andere dingen leuk vindt dan Kleine R. Ik verwacht dat hij meer van alles met wielen en dieren blijft houden, maar er zijn toch ook een heleboel overeenkomsten. Tekenen, verven, koekjes bakken, spelen in het keukentje, spelen met de dokterstas, samen bladeren in prentenboeken, dat vinden ze allebei geweldig.

Kleine R’s Top 5

1)      Tekenen en knutselen ( letterstickers van de Hema): alles is leuk, glitterstiften, stiften in alle kleuren van de regenboog, krijtjes, scharen, stickers (liefst zo klein mogelijk), karton en tekenpapier in duizend-en-één tinten.

2)      Keukentje: We hebben al tientallen pannenkoeken gegeten van een klein groen bordje, gemaakt met een ieniemienie pannetje. En soep! Alle accessoires voor het keukent zijn leuk! “Geen echte hap nemen he mama, we doen maar alsof”. Gelukkig neemt mijn dochter mij tegen mijzelf in bescherming.

3)      Verkleedkleren: Kleine R kreeg met 3 echt de smaak te pakken. Het liefst is ze een prinses, soms een elfje, en soms roodkapje. En soms een lieveheersbeestje. Maar er is keus genoeg, prima tweedehands verkrijgbaar.

4)      Dokterssetje: Dokter R houdt met enige regelmaat spreekuur. Onze kat is vaak ziek en wordt lekker ingestopt. Gelukkig vindt hij dat prima. Ik ben zelfs een keer in slaap gevallen, liggen op een kussen, onder een dekente, met de speelgoedthemometer in mijn mond.

5)      Dansen op muziek: dat blijft leuk, al vanaf anderhalf. En dat doen we vaak samen. Wel vermoeiend hoor… Heel leuk: cd’s van Dirk Scheele, en van VOF de Kunst. Ook oudervriendelijk, zeg maar.

En verder:

– Babypop: met geluid, zonder geluid, met accessoires, zonder accessoires en in welke prijsklasse. Er zijn echt heel veel varianten en het loont de moeite om wat recensies online te bekijken! Overigens was dit voor ons een miskoop. Kleine R speelt nauwelijks met de babypop.

– Barbie: ik ben zelf niet zo’n fan van Barbie. En ik zou het ook nooit aan mijn dochter geven. Maar des te leuker vindt de ontvanger het cadeautje. Want kleine R. vindt Barbie geweldig. Zucht.

– Beker met één handvat

– Boot voor in bad (ook leuk met 1 en 2 natuurlijk)

– Fiets: Sommige kinderen zijn razendsnel en fietsen al voor ze vier zijn.

– Hamertje Tik: dit is bij ons een enorm succes. Kleine R kan een half uur bezig zijn met een nieuw kunstwerk. Echt heel leuk. En het weer uit elkaar halen vindt ze geen probleem, gelukkig.

– Handdoek met leuke print: in ons geval prinsessen. Dus.

– Kassa, winkeltjespulletjes: eindeloze variaties zijn mogelijk, winkelmandje, tas, portemonnee, schort, speelgeld, kassa, weegschaal, enzovoort

– Kindercdspeler: voor op hun kamer. Die kunnen tenminste niet zo hard, en niet zo makkelijk kapot.

– Knutselspullen

– Alles met Letters: puzzels, stickers, magneetjes

– My Little Pony: er moeten wel borsteltjes en haarclipjes bij zitten!

– Playmobil

– Puzzel : echt even vragen hoe ver ze zijn (20+ stukjes, Of 50/70 stukjes, En als ze echt heel goed zijn: 100 stukjes)

Voorleesboeken (toppers bij ons): Sprookjesboek van de efteling, Kleine Beer, Jip en Janneke, Kolletje, Rintje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s