Het perfecte cadeau voor babies

Sinds kort vieren wij weer Sinterklaas. En het is niet altijd even makkelijk voor Sinterklaas om telkens weer leuke cadeautjes te bedenken. Heeft de Sint alle boodschappen al gedaan? Zo niet, dan bij deze wat tips. Eerder heb ik al een cadeaulijstje gemaakt voor kinderen tussen 1 en 2 jaar oud, en voor kinderen tussen 2 en 3 jaar oud.

Maar wat is nou leuk voor babies? Na een grote berg kraamcadeaus, is soms de inspiratie op. Voor mij gold dat niet. Ik had geen verlanglijstje gemaakt. Je hebt zoveel nodig (link babyuitzetlijst), dat er genoeg overbleef om te vragen met Sinterklaas, Kerst, of op een verjaardag. Een beetje hulp is meer dan welkom is om de kosten binnen de perken te houden.

En ook los van de babyuitzetlijst zijn er nog genoeg leuke cadeautje om te geven. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich razendsnel. Van een hulpeloze, slapende, poepende en etende baby tot een rondrennende (nou ja) en kletsende 1-jarige dreumes. Kortom: het beste zijn de cadeaus waar babies (en ouders) niet gelijk op uitgekeken zijn.

Leuke cadeautjes voor kinderen van 0 tot 1 jaar:

–          Duplo Primo: helaas niet meer te koop in de winkel, maar wel op marktplaats. Lego voor babies. Kleine M en Kleine R hebben hier tot bijna 2 jaar meegespeeld. Ongeveer vanaf 4 maanden.

–          Gewone duplo: dat hadden we al voor kleine R. Maar Kleine M vond het van kleins af aan geweldig, al lang voor hij kon bouwen. Mooie kleurrijke blokjes om op te sabbelen. Of om mee te gooien…

–          Speelkleed: lekker voor kleine babies om op te liggen en te spelen. Handig tot ze gaan kruipen, want dan hou je ze met geen mogelijkheid meer op het kleed.

–          Verjaardagsboek van Dikkie Dik . Voorlezen kan al vanaf heel jong. Dikkie Dik hebben we vanaf ongeveer een half jaar voorgelezen. Kleine M lezen we nog steeds dagelijks voor uit dit boek. En zelfs Kleine R vindt het soms nog leuk. Echt een klassieker. Vooral de grote platen zijn leuk.

–          Bordje, bakje, beker en bestek. Als het niet al op de babyuitzetlijst stond, dan is dit echt een geweldig cadeau! Kleine M en Kleine R gebruiken het nog steeds. En zijn trouwens ook bijzonder trots op hun beker.

–          Muziekdoosje: daar kunnen ze eindeloos naar kijken, het leukst met ronddraaiende poppetjes. Wel hoog neerzetten, zodat ze hem niet pakken krijgen!

–          Muziekmobiel: voor in de box, vanaf 2 of 3 maanden. Als ze er aan gaan trekken, is het tijd om hem weg te halen.

–          Boekje met dieren: het leukst is een klein boekje dat ze na een tijdje zelf kunnen vasthouden en omslaan. Liefst dikke kartonnen bladeren, want die gaan niet gelijk kapot.

–          Dierenfiguurtjes (oa sleich): leuk vanaf dat ze kunnen zitten. Kleine M speelt er nog steeds dagelijks mee.

–          Knuffel: tsja de grootste uitdaging. Als je een knuffel wil kopen met enige kans op dat het de favoriet wordt, denk dan aan de volgende dingen. Liefst een dier, zacht, liefst met zachte lange ledematen die je goed kan vastpakken, of met een lijfje als een doekje (ook lekker zacht en flexibel).  Liefst een dier dat herkenbaar is als ze wat ouder zijn(kat, hond, koe, konijn). En niet te vergeten: wasbaar! Op 40 graden minimaal!

–          Stapeltoren: leuk om te bouwen en leuk om om te gooien. Vanaf dat ze kunnen zitten. Wij hebben een kartonnen toren, waar ook dieren in kunnen. Nog steeds populair!

–          Kleine zachte bal: leuk tot ongeveer 1 jaar, voor binnen

–          Washandjes in de vorm van dieren: erg handig bij het avondritueel, en je kan er een hele voorstelling bij maken.

–          Eerste tandenborstel : je hebt heel veel leuke tandenborstels voor babies. En met tandenpoetsen kan je niet vroeg genoeg beginnen toch?

–          Kleertjes: vanaf maat 74. Vaak krijg je stapels kleding in de kleinste maatjes, maar valt er een gat bij maat 74/80. Denk aan het seizoen!

–          Spaarpotje: er zijn hele leuke nijntje spaarpotjes. Daar hebben ze niet direct wat aan, maar wel  leuk om bij geboorte te geven. En er zijn genoeg andere leuke spaarpotten natuurlijk.

–          Loopwagen: soms beginnen kinderen al met 7 maanden met staan en lopen, soms lopen ze pas met 17 maanden. Hoe dan ook, een loopwagen is altijd handig. Niet te groot, en wel stevig

–          Babyautootjes, bijvoorbeeld van Little People, of van Duplo.

–          Activiteiten kubus, met geluidjes, muziekjes, enz. Wij kregen ‘m tiendehands, maar hij deed het nog steeds, en was bij onze beide kinderen een geweldig succes. Hij ziet er niet uit, maar geloof me, ze vinden hem geweldig. Zowel verkrijgbaar in hout als in plastic!

Het lijstje voor kinderen van 3 tot 4 jaar volgt snel!

 

Advertenties

3 Reacties op “Het perfecte cadeau voor babies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s