Verzamelwoede

Ik weet niet precies wanneer de verzamelwoede toeslaat, maar zeker nog niet bij 2 en 4 jaar oud. Dus de superdierenmanie blijft ons nog een beetje bespaard. Zonder twijfel zijn wij over niet al te lang ook aan de beurt. Toch ligt er nu een vol boek in de kast. En die van vorig jaar hebben we ook, hoewel niet helemaal gevuld.

Dat komt omdat ik het boek, en de plaatjes, een mooi initiatief vind van het Wereld Natuur Fonds. Ik snap ook wel dat de Albert Heijn er ook wat aan overhoudt. Maar het is meer dan alleen een goede marketingcampagne van een supermarkt. Het Wereld Natuurfonds zegt  “Met het sparen van dierenplaatjes proberen we kinderen (en ouders) bewust te maken dat dieren niet alleen leuk zijn maar ook dat ze beschermd moeten worden”. En dat vind ik een mooi idee.

Kleine R en Kleine M spelen eindeloos met de dierenplaatjes. Ze maken lange rijen kaartjes op de grond, zoeken de engste dieren eruit, houden een wedstrijdje wie het best de dierengeluiden na kan doen, en turen uren naar de plaatjes. En Kleine R maakt er abstracte kunst van. Maar over een aantal jaren kunnen ze lezen, en dan wordt ook de rest interessant. En leerzaam! Wist je bijvoorbeeld dat er tussen het haar van de staartpluim van een leeuw een stekel zit? En dat een konijnuil zo heet omdat hij net als een konijn in een hol in de grond woont? Nou, ik niet. En zo zijn er meer dan 200 kaartjes vol grappige weetjes. Ik heb er al heel wat van opgestoken. Leuk voor straks. Kleine R en Kleine M. vinden alle dieren prachtig. Dus als ze dat nog even volhouden, dan hebben ze ook nog wat aan het boek.

Trouwens, we hebben ook een hele stapel dubbele kaartjes. Dus, voor wie nog een paar Superdieren mist, stuur mij een berichtje. En wie weet hebben we de missende nummers voor je liggen. Ook zonder viltstift…

(En bovendien, kosteloos)

Het Wereld Natuurfond voor Kinderen:

De Bamboeclub (van 3 tot 6 jaar)

De Rangerclub (vanaf 6 jaar)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s