Lampionnen voor Sint Maarten

Nog maar een paar dagen en dan is het 11 november. Voor sommigen misschien de aftrap van carnaval, maar bij ons in de wijk is het dan Sint Maarten. Kinderen trekken zingend van deur tot deur, met een lampion in de hand, en hopend op een tas vol snoepjes. Vooral géén mandarijntjes natuurlijk.

Kleine R heeft op school een prachtige lampion gemaakt waarmee ze zondagavond langs de deuren kan. Er zijn online honderden  voorbeelden te vinden van mooie lampionnen die je makkelijk (en minder makkelijk) zelf kan maken. Bijvoorbeeld hier, en hier. Met veel extra informatie over het feest Sint Maarten.

Maar er zijn ook kant-en-klare lampionnen te koop in de winkels. Zoals deze…

En deze…

En deze…

En deze…

De Maan lampion (Blokker, 2 euro) sluit niet goed, en lijkt niet helemaal stevig. Dat geldt in mindere mate voor de Vis (ook blokker, 2 euro). De twee lampions van Xenos zijn een stuk steviger, en ietsje goedkoper. Er zijn trouwens meer varianten zoals een papagaai en een olifant.

De hengeltjes op batterijen, waar een lampje aan hangt, zijn bijna overal te koop, maar ook bij Blokker en Xenos. Het idee is handig, maar de kwaliteit is niet geweldig. Er gaan AA-batterijen in. Ze vreten stroom, dus denk aan een extra set AA-batterijen! Want ook met zelfgemaakte lampions, is zo’n hengeltje erg handig. Geen gedoe met waxinelichtjes, dat is levensgevaarlijk!

En voor zondag: denk aan een voorraad snoepgoed! Ik haal taaitaai in huis: relatief gezond en toch nog snoepen, betaalbaar en ook nog eens seizoenssnoepgoed, wat wil je nog meer. En denk voor je eigen kinderen ook aan een handige tas om de snoepjes in te doen!

Veel plezier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s