Paddestoelcakejes

Soms heb je even andere dingen aan je hoofd. Soms slokt het dagelijkse leven je helemaal op. En soms voelt het eventjes alsof je alleen maar geleefd wordt. En dan is het tijd voor een korte pauze. En soms wordt een korte pauze een iets langere pauze. Maar vanaf vandaag verschijnen er weer regelmatig berichten op deze site. Te beginnen met een leuke herfstactiviteit.

We gaan cakejes versieren. Hoera! Er klinkt gejuich uit de kamer. ‘Mag ik dan helpen met beslag maken mama’, vraagt mijn dochter van 4. Jazeker. Tegenwoordig ben ik goed voorzien van ienieminikeukenschortjes. Dus lekker kliederen is geen probleem. Volgens het recept kunnen er twaalf cakejes van het beslag gemaakt worden. Dat redden wij nooit… Er verdwijnt zeker anderhalve lepel in kleine maagjes, al voordat de oven aan is geweest. En eigenlijk is dat het leukst van cakejes maken: de beslagkom uitlikken. O ja, en het versieren natuurlijk…

Recept

Cakebeslag

125 roomboter of margarine (wat je lekker vindt!)

125 rietsuiker

zakje vanillesuiker

2 grote eieren

125g zelfrijzend bakmeel

scheutje melk

citroenrasp

druppeltje citroensap

Versieren

– Ofwel rode glazuur. Ofwel poedersuiker mengen met een eetlepelwater en rode kleurstof toevoegen (en een drupje citroensap)

– wit stipjes van suiker (hebben ze tegenwoordig overal waar je cakeversiering kan kopen, oa bij hema en pipoos)

Ik verwarm de over meestal voor op 180 graden. Dan zet ik de muffinbakvorm klaar met papieren cakevormpjes. In dit geval gebruik ik witte vormpjes. Laat de boter zacht worden. Ik zet ‘m vaak even 30 seconden in de magnetron, soms iets langer, zodat het lekker zacht is.

Meng de boter en de suiker. Dat kan met een mixer, maar gaat ook prima met een ouderwetse garde. Het moet een zachte, luchtige massa worden. Doe ook het zakje vanillesuiker erdoor en voeg de citroenrasp toe. Voeg de eieren een voor een toe, goed mengen. En daarna het bakmeel. Zorg dat er geen klontjes in het mengsel zitten. Doe er eventueel voor de smaak, en om het nog mooier glad te maken, een scheutje melk bij. En een drupje citroensap.

Vul de cakevormpjes en zet de cakejes ongeveer 20 minuten in de oven. Het kan zijn, afhankelijk van je over, dat 15 minuten genoeg is. Dus goed in de gaten houden! Cakejes laten afkoelen voor je ze versiert.

Dan bestrijken met rode glazuur. En witte stipjes erop.

En tada, het zijn net kleine paddestoeltjes. Maar deze vliegenzwammen kan je wel eten!

Ach, niet allemaal even gelijk gestippeld. Maar ja, hoe lang staan ze er nou, een halve dag?

Dit zijn trouwens hele kleine cakejes: 1 hap, en weg zijn ze! Ideaal voor kinderen!

Advertenties

2 Reacties op “Paddestoelcakejes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s