Warme voetjes

Leuk hoor al die schattige slofsokken voor in huis. Mooie gebreide sokjes, met een leren zooltje eronder. Ze hebben alleen één groot nadeel: ze worden glad. En op een houten vloer is dat voor wiebelige kleine kindjes levensgevaarlijk. Je kan er bijna op schaatsen, op die slofjes.

Met kleine R. Heb ik het nog twee keer geprobeerd. En dat heeft twee keer een enorme bult opgeleverd. In het begin gaat het nog wel, maar na een paar keer dragen wordt het leer echt spiegelglad. Vervelend. Want wat moet je dan. Voor een baby is het toch het beste om zo min mogelijk schoenen te dragen, want dan oefen je het voetje het meest. Dus pantoffeltjes met een harde zool zijn niet verstandig. En mijn peuter vindt trouwens slofjes met een harde zool niet lekker zitten. Eigenlijk ben ik dat wel met haar eens…

Kleine R was na een paar keer slofjes gepast te hebben al niet meer de porren om mee te zoeken. Maar uiteindelijk blijkt de oplossing makkelijk. Gewoon, dikke sokken met antislipzool. En die kunnen over de andere sokken heen. Ze zijn alleen lang niet overal verkrijgbaar. Soms heeft de Zeeman ze, eigen merk. En Falke heeft catspads vanaf maat 19 geloof ik. Er zijn ook andere vergelijkbare sokjes voor babies die wat goedkoper zijn, gewoon eigen merk van bijvoorbeeld de Zeeman of de Wibra. Ik heb een aantal soorten geprobeerd, maar die van Falke blijven het beste in vorm, en je kan er een aantal maten meedoen. En, allerbelangrijkst, ze zijn lekker dik en warm. Ik heb nu standaard drie paar in de la liggen. We hebben net een grotere maat gekocht, maar kleine M kan straks de kleintjes nog aan. Ook de roze, en dat staat kleine jongentjes enig.

De sokken zijn onder andere te koop bij

zeeman

babywalz

falke

En met de komende feestdagen: de slofjes zijn een geweldig cadeau van de sint of voor onder de kerstboom. Mijn dochter vond het met anderhalf geweldig om knalroze en -rode sloffen te krijgen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s