Het perfecte cadeau 2.0

Het vinden van een leuk verjaardagscadeau valt lang niet  altijd mee. Wat geef je een kind dat 2 jaar wordt?

Kleine R heeft overduidelijk haar voorkeuren. Maar ze  wisselt het spelen met haar favorieten af met andere dingen. Het verschil tussen 2 en 3 jaar is heel groot. Veel dingen zijn voor een 2-jarige soms te  moeilijk, maar in de loop van het jaar leren ze er mee spelen. Zo kreeg ze op  haar voor haar tweede verjaardag een kindercamera. Die kon ze toen niet goed bedienen, maar met twee-en-een-half lukte het wel!

De grote favorieten bij ons thuis:

1)  Keukentje, met potjes en pannetjes

2)  Boekjes: altijd goed

3)  Verf : vingerverf en gewone verf

4) Muziek

5)  Kindertafeltje en stoeltje

Het keukentje is onbetwist het allerbeste cadeautje. Een  duur ding was het, gekregen voor haar tweede verjaardag, van ons, en van haar  overgrootmoeder. Het duurde even voor ze de smaak te pakken kreeg, maar nu speelt ze er elke dag mee.  Geen moment  spijt van gehad! Keukentjes zijn vaak rond sinterklaas in de aanbieding, bij  bijvoorbeeld grote bouwmarkten.

Eigenlijk zou je het apart moeten noemen: alle dingetjes die bij de keuken horen. Potjes, pannetjes, theeservies, kookschort, pannenlappen,  stoffen fruit, houten groenten, en ga zo maar door. Mijn knopen- en kralendoos staat al maandenlang in het keukentje. Kleine R. gebruikt de kralen voor van alles  en nog wat. Voor kettingen rijgen, maar toch vooral om mee te koken.  Kralenappeltaart, kralensoep, en kralenbabi ketjap zijn haar meest bereide  gerechten.  Ze speelt eigenlijk al vanaf  anderhalf jaar oud graag met kraaltjes. Ze heeft ze nooit in haar mond gestopt.

Een van kleine R’s favorieten staat niet in de top 5: de  glijbaan. Die past helaas niet op ons balkon. Maar als we een tuin hadden  gehad, dan zou er zeker ook een glijbaan in staan. Een ding is in ieder geval  zeker: we kunnen geen enkele glijbaan voorbij lopen zonder er even af te gaan.  En het liefst gaat ze ook een keer op haar buik!

Andere favorieten:

– Kraaltjes/kettingen maken

– Klei

– Stiften

– Schaar, lijm

– Tentje/speelhuisje

– Gieter

– Poppenhuis

– Memory

– Puzzel

– Echte voetbal

– Duplo

– Potloden en tekenpapier

– Doktersspulletjes

– Kindercamera

Een absolute miskoop was de loopfiets. Ze heeft er geen  moment naar omgekeken, terwijl het bij vrienden van ons echt een groot succes  was. En ze mocht nog wel zelf de kleur uitkiezen (een rode). Hopelijk heeft kleine M er straks meer plezier van.

Advertenties

Een Reactie op “Het perfecte cadeau 2.0

  1. Pingback: Het perfecte cadeau voor babies « Onant & Onijn·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s